Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Qualitá e originalita

Efter många år och ett antal olika restauranger stora som något mindre, de flesta i egen regi, men inte nödvändigtsvis italienska, så bestämde jag mig hösten 2005 att starta en liten italiensk restaurang, med tillhörande deli på Gamla Väster i Malmö.

Född i Salento (italienska klacken) kom familjen till Malmö i februari 1950. Mamma Ninetta och mormor Luigina blev snabbt populära i vänskapskretsen för deras goda och enkla ”fattigmansmat” från södern, först i slutet på 1950-talet började det dyka upp lite italienska varor i affärerna (Eric Lundbladh). Och kanin och hästkött och grönsaker på Möllan.

Med några snabbt nerskrivna recept från mamma, startade Epicure Bröd & Vin, med vilja och målsättning att servera god italiensk i enkelt gårdshus med italienska vibbar på Gamla väster i Malmö.

Konceptet fick stor uppskattning och efter en tid (9 år) av organiserat kaos, flyttade vi till Gustav Adolfs torg, i Malmö.

Nya fräscha, komfortabla centralt belägna lokaler, och med en helt annan kapacitet i restaurang och kök, och med samma grundfilosofi ”di mama e la nonna”. Precis som tidigare står menyn på svarta tavlor , och ändras efter säsong och råvarutillgång.